Világbajnokokkal áll rajthoz a Hód Kupán a HSÚVC csapata

Világbajnokokkal áll rajthoz a Hód Kupán a HSÚVC csapata

Rangos nemzetközi úszóverseny házigazdája lesz szombat-vasárnap a Gyarmati Dezső Sportuszoda: most hétvégén rendezik meg az ősz egyik legnagyobb hazai rövidpályás megmérettetését a vásárhelyi Hód Kupát.

Minden korosztályban lesz kiért szorítaniuk a vásárhelyi egyesület szurkolóinak.

A kétnapos tornán négy ország közel ötszáz versenyzője áll majd rajtkőre, köztük számos nagy világversenyt megjárt úszósztár is.

Természetesen a helyi klubok, köztük a Hódmezővásárhelyi SÚVC is képviselteti magát a viadalon. Mint azt Bán Sándortól, a városi egyesület sportszakmai vezetőjétől megtudtuk, a csapatuk az összes korosztályban nevezett versenyzőket, ráadásul több számban is érmes reményekkel vágnak neki a futamoknak.

A HSÚVC színeiben úszik a tornán az 50 méteres férfi mellúszás ifjúsági világbajnoka, Szilágyi Csaba, a 2017-es iskolás úszó vb győztese Süli Ákos, a 2010-es eindhoveni Eb-csapat egykori kiválósága Hős Péter, valamint a nyári szenior világviadalon ezüstérmet nyert Szabó Tamás is.

Rajtuk kívül az izlandi-magyar Vilbergsson Viktorért, Pertich Zsomborért, Matejdesz Mátéért, Batta Orsolyáért, Dohányos Annamáriáért, Szőke Zitáért, Szabó Orsolyáért, Hasznos Biankáért, Márki Zalánért, Szatmári Máté valamint a sokszoros korosztályos bajnok Kis Noelért, a Vörös testvérekért és Papp Vivienért szoríthatnak majd a klub szurkolói, de vízbe szállanak a legkisebb korosztály képviselői is.

Borítókép: Süli Ákos; forrás: Vásárhely24/Bornemissza Péter