Vásárhelyiekért is izgulhatunk a masters vb-n

Vásárhelyiekért is izgulhatunk a masters vb-n

Összesen 9404 versenyző, köztük 756 magyar regisztrált a hétfőn megkezdődött és augusztus 20-ig tartó magyarországi masters vizes világbajnokságra. Hódmezővásárhelyről is érkeznek versenyzők, összesen tizennégy fő ugrik majd medencébe.

Az úszók a HSÚVC csapatának tagjai. A huszonéves sportolók versenyein, Csikós Annamáriáért, Galgóczi Krisztináért, Sallai Ágnesért, Vincze Krisztináért, és Sallai Krisztináért, a harmincasok közt Grundtner Marcellért, Nagy Enikőért, Németh Csongorért, Nagy Gergelyért és Wéber Wandáért is izgulhatunk. A 35-39-es korosztályban Kőhegyi - Kis Ágnes három egyéni számban, 50, 100 és 200 méter háton is rajthoz áll, a negyven év felettiek közt Nagy Lászlóért, és Kun Attiláért szoríthatunk, aki 50 méter gyorson bizonyíthat. Az ötven- és a hatvan felettiek közt Sallai Zsolt, illetve Tóth László Gyula áll rajtkőhöz.

Két váltóban is medencébe ugranak majd a vásárhelyi női úszóink. Sallai Ágnes és Sallai Kriszta, valamint Kőhegyi-Kis Ágnes, Csikós Annamária és Galgóczi Krisztina révén vagyunk érdekeltek.

Az úszók egy része az EVP-n keresztül került kapcsolatba a szeniorversenyzéssel, de ők is a HSÚVC színeiben képviselik Hódmezővásárhelyt. Munka mellett, heti legalább három-négy edzést és az anyagi költségek nagy részét is vállalva jutottak el a hazai rendezésű világbajnokságra.

Forrás: promenad.hu