Török Sándorra emlékeztek a sportbarátok

Török Sándorra emlékeztek a sportbarátok

Február 16-án Török Sándorra emlékeztek a hódmezővásárhelyi sportbarátok, a vízilabdasport örökös bajnokai és a Török család.

Február 14-én ünnepelte volna 86. születésnapját Török Sándor, a kiváló sportember. Ráemlékeztek a barátok, sportolók és családtagok pénteken kora este. A résztvevők elhelyezték a megemlékezés koszorúit a Török Sándor Strandfürdő bejáratánál lévő emléktáblánál, majd ezt követően a Török Sándor örökös vándordíjat is kiosztották. Az elismerést a HVSC fiatal kiválósága, Benkő Martin kapta az idei évben.

A megemlékezésen és a koszorúzáson részt vett Aczél Ferenc, aki egykoron egy csapatban játszott Török Sándorral, később pedig az általa edzett csapat tagja volt.

„Abban a csapatban, akkor én voltam a legfiatalabb, 16-17 éves lehettem. Sanyi nagyon jó ember volt és tényleg annyira odáig volt a sportért, hogy minden vasárnap, a bajnokság végét követően is, télen lejött és a hidegben, itt vezényelt bennünket a gőzben. Szívvel és lélekkel dolgozott a csapatért. Nagyon szerettük őt. Jó úszó is volt, pillangóba volt igazán jó, ezt követően lett aztán vízipólós majd edző” – emlékezett vissza Aczél Ferenc.

„Habár én Pánczél Tamásnál edzettem, amikor úsztam, de Sanyi bácsi 4 évig a tornatanárom volt a Bethlen Gábor Gimnáziumban. Szigorú, de közben megértő is volt. Érdekes tornaórái voltak, többnyire játékosak, de a sporteredményeket is megkövetelte. Mindenkinek oda kellett tennie magát, hiszen a sport arról szól, hogy mozogjunk, de győzelem és a jó eredmények is nagyon fontosak” – idézte fel Török Sándorral kapcsolatos emlékeit Kenéz László, a Hódmezővásárhelyi Senior Úszó-Vízilabda Club elnöke.

 

Forrás: promenad.hu