Több mint félezren a cikluszáró Hód Kupán

Több mint félezren a cikluszáró Hód Kupán

A hétvégén rendezte a Hód Úszó SE a Hód Kupa Nemzetközi Cikluszáró Úszóversenyt, melyre 35 egyesület, 573 versenyzője látogatott el. A Hódok pontversenyben a hatodik lettek az idei év utolsó versenyén, a LEN pontversenyében pedig a negyedik helyre küzdötték fel magukat.

Ádándi-Kiss Gyula csapatából az induló tíz fiú és hat lány összesen 19 érmet szerzett. A létszám így sem volt teljes, ugyanis betegség miatt sokan hiányoztak. A lányok közül Ugrai Panna volt a legeredményesebb. Három rajtból három aranyérem a mérlege, megnyerte a 100 és 200 gyorsot, illetve a 400 méter vegyest is. Időben jobbakat várt tőle a mestere, azonban figyelembe kell venni, hogy Panna hétről hétre versenyről versenyre járt, és mindenhol kiemelkedően teljesített. Nagy Petra négyből négyszer nem tudott javítani az idején, ami kisebb csalódást jelentett. Kancsár Mirjam egy ezüstöt és egy bronzot szerzett, előbbit 200 méter pillangón, utóbbit 100 méter pillangón.

Szentkereszty Cecília felszabadultan úszott, ez pedig három bronzérmet hozott neki. Harmadik lett 200 méter vegyesen, 100 és 200 méter gyorson is. Károlyi Fanni 100 méter gyorson javított, 100 méter mellen pedig egy bronzéremmel lett gazdagabb. Zaka Maja is hozzájárult a lányok 11 érméhez, ő kettő arannyal gazdagította a palettát, 100 méter mellen és 200 méter mellen is először ért a keze a medence falához.

Cikluszáró Kupa 2017

A fiúk közül hárman voltak éremszerzők, köztük is Oláh Norbert volt a legeredményesebb. Két aranyat szerzett 100 méter mellen és 100 méter pillangón, két ezüstöt 200 méter vegyesen és 200 méter mellen, valamint egy bronzot 200 méter háton. Norbi túl van az első 1500 méter gyorsúszásán is, felkészülését erre a versenyre arcüreggyulladás és térdfájdalom is nehezítette, azonban így is szépen helytállt. Barna Máté 200 méter mellen aranyat szerzett, és 100 mellen szintén az első helyre ért oda. Horváth Ákos 200 méter pillangón ért be a második helyre. Fontos kiemelni a fiatalabb korosztályból két úszót, Kovács Zétény és Oláh Viktor négy indulásból mind a négyszer javítottak, így 100 %-os teljesítményt értek el. Mag Gergő is a sikeresebbek közé tartozik, hatból négyszer úszott jobbat, mint eddig.

A cikluszáró versenyen Bajusz Andi 24 versenyzővel képviselte a hódokat. A legkisebbek 9 fővel életük első versenyén bemutató úszást prezentáltak. A többiek az első napon az 50 méteres számokban, másnap pedig a 100 méteres számokban vettek részt. Szabó Marcell a 2010 -es születésűek között 50 méter hátúszásban bronzérmes lett. Rabie Ádám 50m mellúszásban ötödik, 50 méter gyorsúszásban 4. helyezett lett. Jónás Zétény élete első versenyén az 50 méteres gyorsúszásban az előkelő 8. helyezést érte el. A 45 rajtból 35 egyéni csúcs született. A legnagyobb javítást Galli Dávid 100m gyorsúszásban érte el,12 másodperccel. A csapat tagjai voltak még: Juhász Ádám, Antal Zsófi, Bánfi Brenda, Bánfi Laura,Csuka Noel, Kopornyik Kata, Kozma Jázmin, Szabó Nóra, Mérai Janka, Csikós Ádám, Lénárt Imre Bálint, Tóbiás Endre, Kovács Anna és Kovács Janka.

Csókay Miklós tanítványai sok számot vállaltak fejenként, hogy az év végi ranglistán minél jobb helyezésen zárjanak. 17 versenyző összesen 79 szer állt rajtkőre. A teljes távokat nézve 52 egyéni csúcs, plusz a résztávokon 16, azaz összesen 68 javítás született, amihez 11 alapidő jött még hozzá. Ez azt jelenti, hogy 79 szer kell a ranglistát módosítani. Két érmet szereztek tanítványaim: Pászti Alex 50 pillangón és Hollós Fruzsina 50 mellen a dobogó harmadik fokára állhatott fel. 100%-os teljesítményt nyújtott Csécs Lili, Korsós Katalin, Tésik Zsófia, Keresztúry Fanni, Oswald Gerda, azaz amiben indultak, mindenben sikerült egyéni csúcsokat úszni.

„Sajnos 3 versenyzőm betegség miatt nem tudott rajthoz állni ezen a rangos úszóversenyen. Akik részt vettek, azok viszont nagyon szépen teljesítettek, ezt támasztja alá a 79 új időeredmény. Pozitív élményekkel zártuk az évet és ezek a jó időeredmények nagy erőt adnak, hogy januártól még nagyobb erőbedobással folytassuk a munkát.”- értékelte a versenyt Csókay Miklós.

Erre az évre ez volt a Hódok utolsó versenye, azonban karácsonyig levezető edzéseken a két ünnep között pedig szinten tartáson vesznek majd részt az úszóink.

Forrás: Hód Úszó SE