Sors Tamás: Vásárhely vitt minket sikerre Londonban és Rióban

Sors Tamás: Vásárhely vitt minket sikerre Londonban és Rióban

Mint arról korábban beszámoltunk, hat nemzet csaknem 100 paraúszója vendégeskedett az elmúlt hétvégén Hódmezővásárhelyen. A Gyarmati Dezső Sportuszoda most először adott otthont 2017. május 20-21. között a sportág legnagyobb magyarországi nyílt versenyének, az Országos Paraúszó Opennek.

Ennek megfelelően számos ötkarikás klasszis és nagyreményű paralimpikon képviseltette magát a városi viadalon.

A mezőnyben versenyzett a száz méteres pillangóúszás kétszeres győztese, Sors Tamás, a riói paralimpiai játékok egyetlen magyar aranyérmese, aki a rendezvényt megelőző sajtótájékoztatón is nyilatkozott a jövőbeli terveiről, valamint a helyszínről, a hétvégi versenyről.

A paralimpiai bajnok kifejtette, hogy a Londoni és a Riói paralimpiára való felkészülésüknek a nagy részét Hódmezővásárhelyen végezték el. Korábban többen azt hihették, hogy Tamás visszavonul az úszástól, azonban nem teszi, hanem máshogy készül, és természetesen teljes erőbedobással fog teljesíteni a vásárhelyi versenyen is.

 

A nemzetközi viadal fontos állomása volt a nyári mexikói világbajnokságot megelőző felkészülési időszaknak: sportolóink többek közt itt, a vásárhelyi bajnokságon teljesíthették a vb-kvalifikációhoz szükséges szintidejüket.