Moszkvai ezüstérem birtokosa lett a kicsi Hód

Moszkvai ezüstérem birtokosa lett a kicsi Hód

Kopornyik Kata Moszkvában járt, ahonnan hétfőn tért haza, tele élményekkel, és nem utolsó sorban egy ezüstéremmel. A Hód Úszó SE fiatal hableánya csodásan érezte magát a Bajnokok Olimpiáján, azonban a repülést és az orosz ételeket kihagyta volna.

Bajusz Andi tanítványa, a hét és fél éves kislány meghívásos alapon jutott ki Moszkvába, az Együtt a Daganatos Betegekért Alapítvány támogatásával. Kata lassan öt éve tünetmentes, így hamarosan gyógyultnak tekinthető, a Moszkvában töltött öt nap pedig csak még inkább feltöltötte energiával. Minden nap ajándékokat kapott, amelyből szüleinek és két testvérének is hozott haza.

Kata elmesélte, hogy Moszkvában az úszáson kívül futottak, de arcfestésen és kézműves foglalkozáson is részt vett a többi gyermekkel. A fiatal úszó a medencében is megmérettette magát, második helyet szerzett, így egy ezüstéremmel is gazdagabb lett.

Katának a versenyek tetszettek a legjobban, azonban a repülést nem élvezte, illetve az orosz ételek sem nyerték el a tetszését, ugyanis a más ízesítés nem tetszett neki. Kata anyukája, Faragó Gréta azt mondta, hogy nagyon kötött programjuk és pörgős napjaik voltak a kint a fiataloknak. A sportfoglalkozások után azonban mindig játszottak.

Kopornyik Kata

 

A kislány egyáltalán nem fáradt az út után, gőzerővel készül a hétvégi Óvodától az Olimpiáig elnevezésű versenyre, melyet Szentesen rendeznek. Arról, hogy milyen eredmények vár, Kata rövid gondolkozás után azt mondta, hogy jó lenne egy első hely.

Forrás: Hód Úszó SE