Közel 500-an versenyeznek a Hód Kupán - I. nap összefoglalója

Közel 500-an versenyeznek a Hód Kupán - I. nap összefoglalója

Nagy a forgalom és nincs pihenés a hétvégén a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszoda medencéjében. Második alkalommal rendezik ugyanis a Nemzetközi Rövidpályás Hód Kupát, amelyen közel 500 versenyző mérkőzhet egymással. A versenyen Hosszú Katinka, olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó és csapata is részt vesz.

A hódmezővásárhelyi HÓD Úszó Sportegyesület tavaly októberben rendezte meg először a Nemzetközi Rövidpályás Hód Kupát, amelyen akkor 19 egyesület 246 versenyzője vett részt. A 2017-es, második versenyre azonban a résztvevők számára is közel duplájára nőtt. 4 ország, 40 egyesületének 480 úszója méri össze tudását október 14-15 között a Gyarmati Dezső Sportuszoda medencéjében. A felnőttek között Hosszú Katinka olimpiai bajnok is rajtkőre áll.

„Népes mezőny vesz részt a mostani versenyen, Hosszú Katinka pedig megtisztelt minket a jelenlétével, ami sokak számára élmény, leginkább talán a kisgyerekeknek, akik számára nagy példakép lehet. Ezzel azt gondolom a verseny már elérte célját." – fogalmazott Csókay Miklós, a HÓD Úszó SE edzője.

Az élményfaktor pedig valóban ki lett maxolva. A bajnokúszó először 200 női vegyes úszásban ugrott medencébe, ami kisebb hangrobbanást okozott az uszodában. Nem csak a kisgyerekek, hanem a nézőközönség is drukkolva, és megbabonázva nézte a vízi varázslatot.

II. Nemzetközi Rövidpályás Hód Kupa

A 2002-es és idősebb korosztályban Hosszú a délelőtt folyamán a 200 női vegyes mellett 50 méter pillén és háton is aranyérmet szerzett.

A női számokban jól szerepelt a HÓD Úszó Se versenyzője Ugrai Panna. Korcsoportjában szombat délelőtt 200 méter vegyes úszásban és 50 méter háton is aranyérmet szerzett. 50 méter pillén a dobogó második fokára állhatott fel. Szőke Zita, a HSÚVC versenyzője előzte meg ebben a számban. Szőke 50 méter háton bronzérmes lett.

50 méter pillangón Batta Orsolya (HSÚVC) állt a legközelebb ahhoz, hogy megszorongassa Hosszú Katinkát, a második helyen végzett ebben a számban.

Érmet szerzett továbbá Szatmári Máté 200 méter vegyesen a 2007-es születésűek között, Paku Zoltán tanítványa több mint két másodperccel volt jobb a második helyezett ellenfelénél. Szatmári 200 mellen is jobb volt mindenkinél.

A 2008-as születésű Vörös Nándor (HSÚVC) pedig ezüstösen ragyogó éremmel zárt ugyanebben a számban.

II. Nemzetközi Rövidpályás Hód Kupa

50 méter férfi pillangón Oláh Norbert (HÓD Úszó SE) bronzérmes lett, de 200 mellen is hasonló színű éremmel gazdagodott. Ez utóbbi kategóriában a maga korosztályában Barna Máté (HÓD Úszó SE) is érmes lett, ezüstöt szerzett.

Az úszás délután is folytatódik. Szombaton az 50 és 200 méteres távokat teljesítik a résztvevők. A vasárnapi versenynapon pedig a 100 méteres távokon folytatódhatnak a küzdelmek.

Forrás: promenad.hu