Késely Ajna visszatért a tavalyi sikereinek helyszínére

Késely Ajna visszatért a tavalyi sikereinek helyszínére

Csaknem két hete készül a Kőbánya SC válogatott kerettag úszója, Késely Ajna a Gyarmati Dezső Sportuszodában. Az ifjú tehetség kedves emlékekkel tért vissza a városba, ahol kevesebb mint egy évvel ezelőtt, az Ifjúsági Úszó Európa-bajnokságon négy aranyérmet nyert.

A kiváló sportolóra jövő héten a vásárhelyi uszodában egy újabb erőpróba vár: az ifjúsági országos bajnokságon több mint tíz számban indul, majd a korosztályos vb-n és a budapesti Vizes Világbajnokságon is medencébe ugrik.

„Nehéz mindig csúcsformában lenni, de azon vagyunk, hogy sikerüljön mind a három verseny. Soós Csaba mondta, hogy az ifi világbajnokságon még nem nyert magyar, így ez felkeltette az érdeklődésem. Nagyon szeretnék ezen is, de nyilván minden versenyen jól úszni"- osztotta meg Késely Ajna.

Turi György, a Kőbánya SC vezetőedzője elmondta, hogy a sportegyesület válogatott úszóival már 50 méteres medencében kell edzeni, a vásárhelyi létesítmény erre a célra kiválóan alkalmas.

„Azt gondolom, hogy ez az ország egyik etalonja - uszoda tekintetében. Nálunk is, Kőbányán elképzelés, hogy két éven belül egy multifunkcionális sportcsarnok uszodát építsenek és én mindenféleképpen azt tervezem, hogy amikor a tervezés szakaszába kerül a dolog, akkor megkérem a tervezőket, hogy jöjjenek el Vásárhelyre és tekintsék meg ezt az uszodát, mert annyira jól összeillik a funkció és a külső is. Minden igényt kielégítő létesítmény" – mondta Turi György, a Kőbányai Sport Club vezetőedzője.

A vásárhelyi uszoda a közeljövőben két rangos eseményen is bizonyíthat: ezen a héten szombaton és vasárnap az országos paraúszó bajnokságot rendezik meg a városban, míg jövő héten szerdától szombatig az ifjúsági úszó országos bajnokságnak ad otthont a Gyarmati Dezső Sportuszoda.

Forrás: Vásárhelyi TV