Hosszú Katinka: Visszahozták a kicsik a gyermekkoromat

Hosszú Katinka: Visszahozták a kicsik a gyermekkoromat

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Hódmezővásárhelyen versenyzett ezen a hétvégén Hosszú Katinka is, a riói olimpia háromszoros bajnoka!

A versenyen több világbajnok, világversenyeket megjárt rutinos úszó is rajtkőre állt, ám közülük is kiemelkedik  a mezőny szupersztárja, a háromszoros olimpiai, hétszeres vb- és tizenháromszoros Európa-bajnok Hosszú Katinka.

A bajai vegyesúszó-fenomén a szombati versenynapon minden női számban elindult, és rendre meg is nyerte őket. Természetesen két futam közt sem maradt sok ideje a pihenésre. A medencéből kilépve szó szerint megrohamozták a rajongói. Nem számoltuk, de alighanem több száz autogramot osztott ki és sok ezer közös fényképet készített a szurkolóival.

Nem szusszant a klubtársai futamai alatt sem. Shane Tusuppal együtt ott szurkolt a medenceparton az Iron Aquatics valamennyi versenyzőjéért.

"Nagyon éveztem a mai napot. Négy évig gyakorlatilag egyedül edzettem és versenyeztem, így számomra még mindig kissé új, ugyanakkor üdítő élmény, ha egy nagy csapat tagjaként úszhatok. Külön élveztem a kicsikkel közös munkát. Visszahozták a saját gyerekkoromat" – mondta el portálunknak az estébe nyúló szombati versenynap után az ötkarikás bajnok.

Férjével és edzőjével közös sportegyesületükről, a 2016 szeptemberében alapított Iron Aquaticsről szólva elmondta, jelenleg körülbelül nyolcvan fiatal versenyzőjük van, de a teljes taglétszám öt-hatszáz között mozog. Külön öröm számára, hogy hetven szenior úszót is a soraikban tudhatnak. Szavai szerint ez egy teljesen új feladat a korábbiakhoz képest, „át kell kódolnia" magát ehhez a munkához, mindazonáltal nagyon szereti.

Vásárhelyről szólva úgy nyilatkozott, bár ez volt itt az első versenye, nem először jár a városunkban. Fiatalabb korában – még a nagy világsikerei előtt – egy edzőtábor keretében már úszott a helyi uszodában.

Forrás: vasarhely24.com