Hírek úszóinkról: Ugrai Panna a Héraklész programban

Hírek úszóinkról: Ugrai Panna a Héraklész programban

Tehetséges fiatal úszónkat, Ugrai Pannát beválogatták a MOB – Héraklész programjába, mely fiatal sportolókat karol fel, és segíti hozzá akár az országos versenyekhez is. A Hód Úszó SE sportolója számára ez azt jelenti, hogy egyre komolyabban számítanak rá.

„Az új utánpótlás-nevelési stratégia első elemeként 2001-ben 13 sportággal indult el a Héraklész Bajnokprogram, mely mára már húsz olimpiai sportágat menedzsel (asztalitenisz, atlétika, birkózás, evezés, jégkorong, judo, kajak-kenu, kézilabda, kosárlabda, ökölvívás, öttusa, röplabda, sportlövészet, súlyemelés, tenisz, női és férfi torna, triatlon, úszás, vívás és vízilabda).

A Bajnokprogram jól definiálható szakmai feladata szerint a felnőtt kor küszöbére olyan versenyzőket kell felnevelni, akik elérik a korosztályos nemzetközi színvonalat. Ezt a feladatot az egyéni sportteljesítmény növekedésének szenzitív időszakában, a 14-18 éves kor között lehet leghatékonyabban megvalósítani. Ennek elérése érdekében ebben a korosztályban kiemelt feladat a rendszeres, folyamatos képzés biztosítása. A projekt ennek megfelelően a legtehetségesebb 14-18 éves sportolók eredményes, hosszú távú pályafutásának kezdeti szakaszát segíti, elsősorban rendszeres edzőtáborok és keretedzések biztosításával, a programokat irányító főállású edzők foglalkoztatásával, valamint tudományos mérésekkel és vizsgálatokkal." –írja a nupi.hu.

Ugrai Panna a 2016-os eredményeivel érte el azt, hogy beválogassák a programba. A figyelemre méltó ranglistás eredményei miatt vehet részt a képzésen, a program első állomása pedig, egy október 23-tól november 2-ig tartó edzőtábor lesz, amelynek a helyszíne még nem biztos.

A program keretében verseny úszódresszt is kapni fog a Hód Úszó Se versenyzője, így jelenleg a méreteit kell majd leadni ehhez.

Forrás: Hód-Úszó SE