Egy medencében az Iron Lady-vel - II. nap összefoglalója

Egy medencében az Iron Lady-vel - II. nap összefoglalója

4 ország, 40 egyesületének 480 úszója mérte össze tudását a hétvégén a Gyarmati Dezső Sportuszodában, Hódmezővásárhelyen. A versenyzés mellett maradt idő a rajongásra is, ugyanis Hosszú Katinka és Shane Tusup is tiszteletét tette a Nemzetközi Rövidpályás Hód Kupán.

A szombati napon az 50 és 200 méteres távoké volt a főszerep, vasárnap pedig a 100 méteres versenyszámokban mérték össze tudásukat a versenyzők. A futamok egymást érték, a víz pedig csak úgy habzott a karcsapásoktól.

II. Nemzetközi Rövidpályás Hód Kupa

A szoros menetrendbe azért belefért egy két kép elkészítése, illetve az aláírások begyűjtése. Hosszú Katinka, olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó, valamint férje és edzője, Shane Tusup senkit sem hagyott relikvia nélkül, ellátták a fényképeket kézjegyükkel.

„Borzasztóan tisztelem, amit tesz a magyar úszásért, és nagyra becsülöm a kimagasló eredményeit. Magyarországot és az úszást Katinka miatt kötik össze. Nagyon kedves és alázatos ember. Nagyon jó volt látni, ahogy az Iron Nations csapata összetartott az egész versenyen.” – mondta el Soós Kata, a Rádió 7 és a Promenad.hu munkatársa.

Szabó Bence, a Hód-Úszó SE versenyzője már hosszú évek óta űzi ezt a sportot. Elmondta, hogy óriási megtiszteltetés számára egy medencébe versenyezni egy ilyen sportolóval. A jövőben Bence is szeretne hasonló sikereket elérni, ám ehhez még rengeteget kell fejlődnie, és sok sok munkát kell befektetni a siker érdekében.

II. Nemzetközi Rövidpályás Hód Kupa

Katinka – nem meglepő módon – minden versenyszámot megnyert, amiben elindult, ám a dobogón mégsem lehetett minden eredményhirdetésen látni. Elindulva a pódiumhoz rengeteg rajongó vette körül, és a világhírű úszónő inkább a rajongókat szolgálta ki, hogy mindenkinek meg legyen a közös kép, vagy aláírás.

II. Nemzetközi Rövidpályás Hód Kupa

„Már 8 éve úszok versenyszerűen. Négy versenyszámban indultam ma, 100 méter vegyes úszásban, 100 m pillangóban, 100 m mellúszásban illetve 100 m gyorsúszásban. Minden számomban sikerült javítanom, aminek nagyon örülök. A nap fénypontja az volt, mikor Hosszú Katinkával sikerült közös képet készítenünk. A televízióban kicsit beképzeltnek tűnt, de így élőben a véleményem megváltozott, hiszen nagyon cuki.” – nyilatkozta Tót Emma, a Hód-Úszó SE versenyzője.

A versenyzőket lelkes szurkolótábor bíztatta, a Gyarmati Dezső Sportuszoda lelátója teljesen megtelt, és hangos bíztatás volt hallható egész nap. A verseny eredményeit IDE kattintva találja.

Forrás: promenad.hu