A vásárhelyi uszoda népszerűsége és nemzetközi elismertsége egyre nagyobb az utóbbi időszakban

A vásárhelyi uszoda népszerűsége és nemzetközi elismertsége egyre nagyobb az utóbbi időszakban

Az edzőtáborozóknak köszönhetően telt házzal üzemel a sportuszoda, és az itt felkészülő csapatoknak köszönhetően jelentősen növekedtek a komplexum bevételei is.

Tavaly komoly fejlesztéseket és bővítést hajtott végre az önkormányzat a vásárhelyi uszodában, amellyel azt szerették volna elérni, hogy a térség magas színvonalú sportuszodájaként funkcionáljon a létesítmény.

- Tavaly sikeres volt az Ifjúsági Európa-bajnokság, amely nagyon jó hírét vitte az uszodának. Ennek az lett az eredménye, hogy az idei évben látványosan megnövekedett az edzőtáborozók száma. Jelen pillanatban egész évben le van kötve az edzőtáborozási lehetőség. Most új igényeket nem is tudunk fogadni. Ezen kell elgondolkodni, hogy hogyan is lehetne ezt majd kibővíteni – mondta Fekete Ferenc sporttanácsnok.

Többször beszámoltunk már róla korábban, hogy az elmúlt időszakban mintegy 200 hazai és külföldi versenyző itt a helyi uszodában készült a vizes világbajnokságra. A belga, dán, fehérorosz, lett, japán, dél-koreai válogatott tagjai, valamint a svájci szinkronúszók mellett a hazai kiválóságok közül például Kapás Boglárka és Gyurta Dániel is itt edzettek a most kezdődő világversenyre.
A sporttanácsnok szerint fontos szempont az uszoda kihasználtsága mellett a költséghatékonyság maximális kiaknázása is. Az edzőtáborozások komoly bevételeket generálhatnak a jövőben is, ami által olcsóbb a létesítmény fenntartása.

- Számokkal ezt úgy tudom alátámasztani, hogy tavaly 12 millió forint árbevétele volt az uszodának edzőtáborozásból, ez a szám az idén már 22 millió forint, az év végére 30 millió forintra számíthatunk csak edzőtáborozásból. Azon kell dolgoznunk, hogy ezt a lehetőséget hogyan lehet tovább fejleszteni – tette hozzá a sporttanácsnok.

A turisták és vidéki edzőtáborozók megjelenése nem csak a létesítmény, a város számára is újabb és újabb bevételeket generálhat. Mindezt a sportfunkciók hangsúlyozása mellett a helyieket érdeklődését is kiszolgáló közönségcsalogató szolgáltatásokkal, programokkal igyekeznek majd erősíteni a jövőben. A város és az uszoda vezetése próbál majd egyensúlyt teremteni a sportolók, edzőtáborozók és a helyi vendégek igényei között.

 

Forrás: Vásárhelyi Televízió