A meglepetések versenye volt a Naturtex Kupa

A meglepetések versenye volt a Naturtex Kupa

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a Gyarmati Dezső Sportuszodában a Naturtex Kupát. A Hód Úszó SE pontversenyben a hetedik helyen végzett, többek között a Szegedi Úszó Egylet, a Kecskemét, és Baja mögött. Meglepetésekkel, és bravúrokkal teli versenyt láthatott a hódmezővásárhelyi sportszerető közönség, melyen érmekben sem volt hiány.

A hétvégén 33 csapat, 556 versenyzője, 2403 rajtot produkált. Ádándi-Kiss Gyula versenyzői közül többen teljesítettek kiemelkedően. Ugrai Panna 800 méter gyorson, és 400 méter vegyesen is aranyérmes lett. 800 gyorson 9:12,58-al, 400 vegyesen pedig 5:02,18-al szerezte meg az első helyet. Edzője elmondta, hogy pár hónap időráfordítással a fiatal versenyző akár hosszú távon is sikereket érhetne el. Panna ezen időeredményei a Jövő bajnokai programban is számítanak.

Zaka Maya első lett 200 méter mellen, és 100 méter mellen is. Bronzérmet szerzett 200 méter vegyesen, és 400 méter vegyesen. Kancsár Mirjamnak csak a negyedik hely jutott, sajnos ő dobogóra nem ért fel. Horváth Ákos is hozta a formáját, 200 méter pillangón első, 100 pillangón második lett, egyéni csúccsal. Barna Máté öt számban indult, és mind az ötször javított az idején. Kovács Zétény bevállalta az 1500 méter gyorsot is, ő négy számban indult a hétvégén, és mind a négyszer javított is.

Mag Gergő 100 méter mellen harmadik lett, Szabó Bence javított, Pászti Milán pedig 50%-osan tudott teljesíteni a kupán. Borbás Gergő, Rauch Róbert és Csókay Lenke sem ért oda a dobogóra, azonban volt olyan, aki javított az eddigi időeredményén.

„Jó tempójú, jó hangulatú versenyen tudtunk érmeket szerezni. A verseny tele volt meglepetésekkel, pozitív irányba.”- összegzett Ádándi-Kiss Gyula.

Nagyon szép hétvégét zárt Csókay Miklós csoportja. Tizenöt versenyzője vett részt a VI. Naturtex Kupán, ahol 47 indulásból 31 egyéni csúcs született, 7 alapidő és mindössze 9 alkalommal nem sikerült javítani az időeredményen. Egyéni csúcs azonban több született, mert a hosszabb távokon a részidők is egyéni csúcsok lettek, így összesen 51 csúcs lett a végelszámolásnál. Érmesek is voltak: Kérdő Luca élete első 800 gyorsúszásában a dobogó 2. fokára állhatott fel, míg Tót Emma 100 méteres mellúszásban bronzérmet szerzett.

Naturtex Kupa 2017

Az érmes versenyzőkön kívül többen is pontszerző helyen zártak nagy egyéni csúcsokkal: Tésik Zsófia 100 háton, Hollós Fruzsina 100 mellen, Korsós Katalin 800 gyorson, 100 és 200 háton, Tót Emma 100 és 200 pillangón 200 vegyes úszásban, Keresztúry Fanni 100 mellen, Kérdő Luca 400 gyorson, Csécs Lili 800 gyorson.

„Örömteli volt számomra, hogy többen ezüst és bronzjelvényes szintidőket teljesítettek. Az időeredmények javítására és a jövő évi országos bajnokságokra a hódmezővásárhelyi cikluszáró versenyen lesz lehetőségük versenyzőimnek december közepén.”- foglalta össze Csókay Miklós.

Bajusz Andi csoportjából csak páran versenyeztek, mivel 50-es számok nem szerepeltek ezen a versenyen, és a legkisebbek közül még csak páran vállalták a hosszabb számokat. Természetesen betegség miatt is volt, aki kimaradt a csapatból. A csoportból 5 álltak rajthoz a 100 - as számokban, melyben mindenki egyéni csúcsot úszott. Csuka Noel Dávid 100 m mellen és gyorson, Szabó Marcell 100m mellen teljesítette a bronzjelvényes szintet. A csapat tagjai voltak még  Szabó Nóra ,Bánfi Laura és Bánfi Brenda, akik szintén egyéni csúcsokkal támasztották alá az eddigi munkájukat.

Forrás: Hód Úszó SE